Allt du behöver veta om Start-temat

Temat du börjar med när du skapat bloggen heter Start. Det har gott om inställningar och passar för de flesta ändamål.

Det har responsiv layout, vilket betyder att det anpassar sig till olika skärmstorlekar och visar  innehållet på rätt sätt, både på stora skärmar och i mobilen och plattan. Temat är aktivt på min.blog.se.

För att ställa in temat så att bloggen ser ut som du vill ha den kan du gå till Anpassa i menyn Utseende.

Alla ändringar du gör här visas i realtid i fönstret till höger så du ser direkt hur det kommer att se ut på bloggen när du publicerar ändringarna.

På sidan Bloggens identitet kan du lägga till en logobild, ändra bloggens titel och undertitel och välja om de ska visas eller inte, lägga till text som visas i sidfoten, och välja en egen ikon för bloggen som visas på webben.

På sidan Layout kan du sträcka ut bloggen för att passa större skärmar. Det finns fler inställningar på redigeringssidan för Sidor i kontrollpanelen: t ex kan man välja att aktivera en andra sidopanel med fler widgetplatser. Se hur det ser ut på min.blog.se/godis.

På sidan Färger finns det inställningar för allt möjligt som har med färgläggning att göra.

På sidan Sidhuvudsmedia kan du välja att visa en Presenterad bild på inläggssidorna istället för den valda sidhuvudsbilden som alltid visas på startsidan. Den kan du ange längst ner. Du kan också visa en YouTube-video på startsidan istället för en bild.

På sidan Bild för bakgrunden kan du… ja du vet.

På sidan Menyer kan du skapa egna menyer och flytta dem till de 3 platser som finns i temat.

På sidan Widgetar kan du lägga in och arrangera widgetar på alla platser: sidopanelen, de tre platserna i sidfoten, och Hero-texten. Hero är helt enkelt text som visas i sidhuvudet. Det finns också plats för en egen klickbar knapp. Tips: ju mer du lägger till i sidhuvudet, desto högre blir det — du kan alltså variera hur stort sidhuvudet är genom att visa eller dölja titeln, undertiteln och herokomponenter.

På sidan Inställningar för startsidan kan man som vanligt välja att ha bloggen eller en fast sida på startsidan. Man kan också lägga in ett extra titelfält.

Om du har ett annat tema kan du förstås byta till Start, det är tillgängligt för alla. Som alla våra teman är det helt på svenska.

0